6/11 kl 19 Vinprovning 2.0 fördjupningskurs 1

old bottles.jpeg
Vinets_doft_2.jpg
källare.jpg
old bottles.jpeg
Vinets_doft_2.jpg
källare.jpg

6/11 kl 19 Vinprovning 2.0 fördjupningskurs 1

from SEK 395.00

Välkommen till vår fördjupningskurs 1 i vinprovning. Här fördjupar vi oss inom några områden för att bygga vidare på den grundläggande kursen. Tanken är att fylla på med fler ämnen i kurs 2 osv. (det tar ju aldrig slut...). Vi kommer kika närmare på:

Djupare inblick i vinodling, vintillverkning och sensorik

  • Terroir: Utforska hur klimat, jordmån och topografi påverkar vinets karaktär.

  • Druvkloner och uppbindningssystem: Hur val av druvklon och vingårdens skötsel påverkar vinets kvalitet.

  • Sekundära aromer uppstår under vinets jäsningsprocess och vinifiering, snarare än från själva druvorna. De är resultatet av vinmakarens val och tekniker, inklusive jäsning, malolaktisk omvandling och påverkan från lagring på ekfat.

  • Tertiära aromer utvecklas under vinets mognadsprocess, både på flaska och under längre lagring på ekfat. Dessa aromer uppstår med tiden när vinets komponenter interagerar och förändras.

  • Blindtasting: Öva på att identifiera druvsorter, regioner och årgångar genom blindprovning.

  • Felsökning i vin: Lär dig att känna igen och förstå vanliga vinfel (t.ex. korkdefekt, oxidation, reduktion) och hur de påverkar vinet.

Vi provar minst åtta viner och inleder med ett glas mousserande med tilltugg.


Varmt välkomna!

Priser:
695:- per person
Medlemspris 395:- per person (gäller betalande årsmedlem)

Klicka här för att teckna medlemskap om du önskar ta del av våra rabatter och specialerbjudanden.

Vill du boka ett större sällskap? Kontakta oss på info@kvcc.se

Betalande årsmedlem?:
Quantity:
Boka direkt!